Активности

ТЕ-ТО АД Скопје забележа рекордно производство на електрична енергија во летниот период

20 ноември 2019

Најголемата green-field инвестиција во државата и најголемиот енергетски објект основан со приватен капитал ТЕ-ТО АД Скопје, минатото лето забележа рекордни производствени резултати. Имено во третиот квартал од тековната 2019 година се забележува ...

Прочитај повеќе

AHK Nordmazedonien Ваш партнер во Северна Македонија!

20 јули 2019

Директорот на Делегацијата на германското стопанство, Патрик Мартенс и тимот за дуално стручно образование на 16 јули 2019 година ја посетија компанијата Те-То АД во Скопје. За време на средбата со менаџментот на производителот на електрична и топлин...

Прочитај повеќе

Ново ЛЕД осветлување во ТЕ-ТО

13 јуни 2016

Со цел да се постигне поголема ефикасност т.е. заштеда на електрична енергија за сопствени потреби на електраната, во 2016 година во ТЕ-ТО АД Скопје се заменети дел од постојните живини светилки кои беа со моќност од 250 W со нови ЛЕД светилки со ...

Прочитај повеќе